Red Cord Therapie

Image

Wanneer mensen langdurig pijn hebben kan dit leiden tot inactiviteit van bepaalde spieren. Ook kan het zijn dat we proberen pijn te ontwijken en anders gaan bewegen. Dit gaat vaak goed maar bij te lang compenseren kan dit leiden tot andere fysieke klachten. Dit leidt vaak tot stijfheid en/of pijn.

Het Redcord systeem, “NEURAC TREATMENT” genaamd, dat deze problematiek succesvol behandelt, gaat deze spieren terug-activeren. Het Redcordsysteem bestaat uit een aantal rode touwen die stevig bevestigd zijn aan het plafond . Hiermee gaan we op zoek naar de zwakke spiergroep of de spieren die juist compenseren. Vervolgens gaan we met oefeningen in het redcordsysteem, maar ook thuis, oefenen om bepaalde spiergroep weer te versterken.

Redcord werkt op een driedimensionale manier en is geschikt voor iedereen: voor mensen met acute,- en chronisch pijn. Redcord is uitermate geschikt voor revalidatie na een operatie of ongeval en voor sporters die aan blessure preventie willen doen. Maar ook is het geschikt voor mensen met recidiverende rug- en nekklachten.

Het kan ingezet worden voor vrijwel alle gewrichten in het lichaam en werkt spierversterkend maar ook pijnverminderend. De functionele oefeningen met Redcord bevorderen uw houding, stabiliteit, kracht, balans en coördinatie.

FYNN Fysio beschikt over het volledige Redcord systeem.

Onze specialisten