FITNESZAAL_2019-mariekebalkfotografie-5.jpg

Deelnemen ?

Het fitheidsprogramma van FYNN Fysio biedt verschillende diensten:

- Medische fitness ( Zuiderburen en Techumerpleats)
- Fitness ( Zuiderburen en Techumerpleats)
- Pilates (Zuiderburen)
- HIIT training (Zuiderburen)
- Personal Training (bij Fitz Gym in Zuiderburen)

Mocht u interesse neemt u dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u desgewenst de fitnesszaal laten zien en nadere uitleg geven.

Het is mogelijk om 1 of 2 x per week te komen sporten. De tarieven voor 1 of 2 keer per week kunt u vinden via onderstaande link. U kunt 2x per week fitnessen of pilateslessen volgen, maar een 
combinatie van fysiofitness en pilates is ook mogelijk.
In overleg wordt u ingepland in een vaste groep. Bij afwezigheid of ziekte is het mogelijk de les op een ander tijdstip in te halen.

Er geldt een maximale groepsgrootte van 8 personen (exl. begeleider); vergeet u zich niet aan - of af te melden?
En vergeet niet uw eigen bidon, schone schoenen en een handdoek mee te nemen.

Tarieven (fynnfysio.nl)
 

Medische fitness bij FYNN Fysio

Als uw fysiotherapeut heeft geconstateerd dat uw klachten grotendeels of volledig kunnen verdwijnen door actieve trainingstherapie, kunt u onder begeleiding van uw fysiotherapeut in de fitnesszaal aan de slag gaan met oefeningen om uw conditie en/of spierkracht te verbeteren. Medische fitness kan in veel gevallen de juiste behandeling voor u zijn, als blijkt dat kracht- en/of conditietraining herstelbevorderend werkt.

Er zal in overleg met u een trainingsschema, specifiek gericht op uw situatie, worden samengesteld. Voorafgaand of tijdens iedere training zal uw fysiotherapeut met u kijken hoe het u vergaat. Indien nodig wordt het trainingsschema bijtijds aangepast.

Bij de medische fitness van FYNN Fysio traint u alleen, of samen met een kleine groep medepatiënten onder begeleiding van uw fysiotherapeut. Een trainingsgroep kan bestaan uit een combinatie van mensen die fysiofitness volgen en/of medische fitness volgen. De totale groepsgrootte is maximaal 8 personen.

Indien u aanvullend verzekerd bent worden veelal de kosten voor medische fitness vergoed door uw verzekeraar. De duur van medische fitness is maximaal 3 maanden, tenzij u een chronische aandoening heeft, waarvoor langer dan 3 maanden en maximaal 12 maanden vergoeding mogelijk is. Raadpleeg uw polisvoorwaarden om te zien welke vergoeding medische fitness u krijgt.

De medische fitness wordt beëindigd als uw behandeldoel is behaald. Desgewenst kunt u de training voortzetten door u een fitnessabonnement af te sluiten.

Fitness

FYNN Fysio biedt u de mogelijkheid om op een verantwoorde manier te sporten.
Wij hanteren geen jaarabonnement. (Tijdelijk) Opzeggen van het lidmaatschap is mogelijk, met in acht neming van 1 volle maand opzegtermijn.

In Zuiderburen en Techum kunt u terecht voor fysiofitness in kleine groepen (maximaal 8 personen) onder begeleiding van een fysiotherapeut. 
 
Tijdelijk opzeggen van uw fitnessabonnement is mogelijk. Uw recht op uw plek komt hiermee te vervallen.

Pilates

Perfect Pilates

Perfect Pilates is geschikt voor iedereen die op een plezierige manier wil werken aan kracht, lenigheid en stabiliteit. Ons lichaam is opgebouwd uit spierketens die samenwerken. Bij het optillen van een been zijn er meerdere spieren tegelijk actief. Door deze spierketens bewust te gebruiken in de vorm van oefeningen, wordt het hele lichaam getraind. Op efficiënte wijze werkt u aan uw totale lichaam en conditie. Overbelaste spieren worden hierbij ontlast en verwaarloosde spieren geactiveerd en versterkt.

Is Perfect Pilates iets voor mij?

De Oefentherapeut houdt tijdens de lessen rekening met uw individuele wensen en mogelijkheden. Doorgewinterde sporters die efficiënt willen sporten of hun trainingsschema willen afwisselen vinden wat ze zoeken in de lessen Perfect Pilates. Maar ook wanneer u weinig sport of kampt met nek-, schouder- en/of rugklachten is de training perfect aan te passen aan uw conditie. Dit geldt ook voor mensen die herstellen van een ziekte, zwangerschap of operatie.

Sinds 1 maart 2023 vallen de pilateslessen van Oefentherapeut Elzelien Leenman onder FYNN Fysio.

HIIT : High Intensity Interval Training

Voor mensen die houden van een wat pittigere fitnesstraining, kan een HIIT training uitkomst bieden. 
HIIT training is een effectieve 
trainingsvorm. 
Het trainingsprincipe van HIIT is datje door middel 
van intervaltraining in een korte tijd 
een intensieve inspanning 
levert, afgewisseld met een korte pauze. In relatief korte tijd worden er meer trainingseffecten bereikt (kracht, uithoudingsvermogen).  De intensiteit van de training kan volledig op jouw niveau afgestemd worden.

Nieuwsgierig geworden en ready to sweat? Doe eens mee en ervaar de voordelen van HITT!
De HITT training wordt aangeboden bij Fitz Gym: www.fitzbetergezond.nl

Personal Training

Wilt u liever een persoonlijke, geheel op maat gemaakte, leuke en pittige training? Dat kan! Fysiotherapeuten Jesse Wassenaar en Sybo Offenga zijn tevens Personal Trainers en  verzorgen  Personal Training en Small Group Trainingen bij Fitz Gym in Zuiderburen, Leeuwarden. Uw lidmaatschap verloopt in dit geval via Fitz Gym. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons of met www.fitzbetergezond.nl


Fitheidstest

Door uw lichaam op een aantal belangrijke gezondheidskenmerken te laten testen door de fysiotherapeuten van FYNN Fysio bij Fitz Beter Gezond, kunt u een indruk krijgen over de gesteldheid van uw eigen lijf.

De testsessie duurt een half uur of 1 uur, afhankelijk van het gekozen pakket en bestaat uit het uitvoeren van de testen en een advies op maat. De resultaten worden aan u overhandigd in een rapport zodat u deze gemakkelijk kunt bewaren en kunt vergelijken met een vorige of volgende test.


Wat wordt er gemeten?

 • bloeddruk
 • rust hartfrequentie 
 • cholestorolgehalte 
 • glucosewaarden 
 • longfunctie 
 • knijpkracht
 • lengte 
 • gewicht 
 • body massindex (BMI) 
 • vetpercentage
 • ruglenigheid
 • fietsconditie (Vo2max)

Afspraak of informatie

Voor het maken van een afspraak, of voor meer informatie over de fitheidstest, kunt u contact opnemen met ons of met Fitz Beter Gezond, via www.fitzbetergezond.nl

 

Tijden fitness & medische fitness

09.30u
11.00u
16.00u
19.00u  
18.30u Ruggroep Techumerpleats
19.30u Techumerpleats
09.30u
12.00u
16.30u
19.00u (HIIT)
09.30u
11.00u
16.00u
19.00u Pilates
20.00u Pilates (start 4 oktober 2023)
 
09.30u 
11.30u
19.00u (HIIT)
08.30u Pilates (zomerstop: start 4 september 2023)
09.30u 
10.30u Techumerpleats
11.00u
15.30u Ruggroep

Onze specialisten