Nu ook Oefentherapie bij FYNN Fysio

Vanaf 1 maart 2023 treedt Elzelien Leenman in dienst bij FYNN Fysio.

Elzelien is al lange tijd werkzaam als zelfstandig oefentherapeut (Mensendieck) in Zuiderburen. Vanaf 1 maart beëindigt zij haar praktijk en zal zij haar werkzaamheden voortzetten onder de vlag van FYNN Fysio.

Elzelien Leenman is Oefentherapeut, psychosomatisch oefentherapeut en is daarnaast slaapoefentherapeut en verbonden aan het netwerk Chronische pijn. Ook blijft Elzelien haar pilateslessen verzorgen op de woensdagavond en vrijdagochtend.

Vanaf 1 maart zal Elzelien ook werkzaam zijn in de Techumerpleats.

Wanneer oefentherapie? Oefentherapie bij FYNN Fysio helpt u wanneer bewegen u inspanning kost of zelfs pijn doet. Oefentherapie Mensendieck is een therapie waarbij u inzicht krijgt in uw eigen specifieke bewegingspatroon en klachten voorkomt, verhelpt of verlicht.

We gaan praktisch aan de slag en kijken gericht naar de bewegingen die u dagelijks maakt. Vervolgens leert u uw houding en beweging veranderen en verbeteren. U zult gedurende de oefentherapie merken dat uw manier van bewegen, uw houdings- en bewegingsgedrag veranderen waardoor u gemakkelijker beweegt.

Na afloop van de behandeling bent u naast een kenner van uw eigen lichaam ook uw eigen behandelaar. U zult daardoor minder snel terugvallen in het behandelcircuit.

Oefentherapie voorkomt en verhelpt pijnklachten. Door een zwaar fysiek beroep en/of een eenzijdige fysieke belasting loopt u meer risico op overbelasting. Ook specifieke groepen zoals ouderen, zwangere vrouwen, musici en kinderen zijn kwetsbaar. Oefentherapie richt zich op het verhelpen of verlichten van pijnklachten én op het voorkomen van daarvan.

Meer informatie over slaapoefentherapie vindt u op deze website, bij het onderdeel specialistaties.

Oefentherapie leert omgaan met chronische pijn Oefentherapie Mensendieck heeft een speciaal programma ontwikkeld voor mensen met chronische pijnklachten. Deze therapie is gericht op het behoud van kwaliteit van leven. U leert hoe u het beste met klachten, die uit uw aandoening voortkomen, om kunt gaan. De oefentherapeut streeft naar een afname van pijnklachten of een beperking daarvan.