Welkom nieuwe collega

Wij hebben een leuk nieuwtje.
Per 1 augustus krijgen wij er een nieuwe collega bij.
Zijn naam is Daan Gale.
Wellicht kent u hem nog van jaren geleden, toen hij stage bij ons liep.
Daan zal als algemeen fysiotherapeut aan de slag gaan bij FYNN Fysio in Zuiderburen en de Techumerpleats. Hij zal regelmatig te vinden zijn in onze fitnesszaal. Ook zal hij zich gaan richten op longfysiotherapie.
Wij heten Daan van harte welkom toe in ons team.

Valpreventietraining groot succes

In februari 2024 is FYNN Fysio gestart met het allereerste valpreventieprogramma 'Blijf Staan', in samenwerking met de gemeente Leeuwarden, Fitz Gym en Veiligheid.nl

Op 13 februari vond de startbijeenkomst plaats. Tijdens deze startbijeenkomst werden de deelnemers, onder het genot van een kopje koffie of thee, geïnformeerd over alles wat te maken heeft met vallen en het voorkomen ervan. Ook werd er een valrisicotest afgenomen. De resultaten van deze testen leidden tot een passend advies.
Uiteindelijk bleven er 11 mensen over die gestart zijn met het valpreventietrainingsprogramma 'Blijf Staan'. Na drie cursusbijeenkomsten werd en actief getraind, 2x per week.
Op 10 mei is de training afgerond.

Uiteraard waren wij ook erg benieuwd naar de resultaten van dit programma.

Uit de eindtest is gebleken dat er in vele opzichten beter is gescoord dan tijdens de begintest. Om een aantal voorbeelden te noemen:

- het op 1 been staan gaat gemakkelijker
- het reiken zonder evenwicht te verliezen gaat verder/ gemakkelijker
- het opstaan, lopen, draaien en weer gaan zitten verloopt sneller
- de angst om te vallen bij dagelijkse bezigheden, zoals huishoudelijke bezigheden, is verlaagd

Daarnaast hebben de cursisten het volgende aangegeven:
- de training werd als zeer zinvol tot zinvol beoordeeld.
- de deelnemers ervaren meer vertrouwen.
- de deelnemers hebben een betere balans ontwikkeld.
- de deelnemers waren allen zeer tevreden over de docent.

De docent gaf aan enthousiast te zijn over het verloop van deze cursus.
Wij kijken daarom uit naar de volgende valpreventiebijeenkomst. Deze gaat van start op 28 mei en is helaas alweer vol.
Voor de valpreventiebijeenkomst op 10 september zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Wij willen Elzelien Leenman, Manoek Westra en alle cursisten bedanken voor hun inzet en deelname. Voor iedereen was dit een nieuwe en positieve ervaring.

Mochten er tussentijds nog nieuwe cursusgroepen bij komen, dan zullen wij dit op onze website kenbaar maken.

15 mei DOORTRAPPEN: fietvalpreventiemiddag bij FYNN Fysio

Bent u 15 mei ook van de partij?

Doortrappen is een gratis bijeenkomst van een dagdeel waarbij je handige oefeningen leert en andere tips krijgt om te kunnen blijven fietsen tot je 100ste! De bijeenkomst wordt georganiseerd door fysiotherapeut en fietvalpreventietrainer Manoek Westra van FYNN Fysio ism Doortrappen.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

U krijgt tips over het afstellen van uw fiets en gebruik van hulpmiddelen zoals een helm of achteruitkijkspiegel.
U krijgt fietsgym-oefeningen zodat u fit, vertrouwd en pijnvrij kunt blijven fietsen.

Meedoen is gratis. Er is plek voor 12 tot 20 personen.
Tijdens de bijeenkomst staat er koffie, thee en wat lekkers voor u klaar.

Datum: woensdag 15 mei 2024
Tijdstip: van 13.45 tot 16:00 uur Locatie: FITZ Gym, Wiardaplantage 1, Leeuwarden

Aanmelden:
Via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 058-2801525

Wegwerkzaamheden Zuiderburen, Hempens, Teerns, Wiarda en Goutum

Kopie brief van Gemeente Leeuwarden

Geachte heer/mevrouw,

Vanaf dinsdagavond 16 april tot en met vrijdagmorgen 19 april worden rotondes en wegen in de Tearnserdyk en het Hop opnieuw geasfalteerd. Om woningen en bedrijven in Goutum, Wiarda, Hempens, Teerns en Zuiderburen zo goed mogelijk bereikbaar te houden worden de werkzaamheden in de avonden en nachten uitgevoerd.

Bereikbaarheid en omleiding autoverkeer
Tijdens de werkzaamheden zijn de Tearnserdyk en het Hop afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Voor de bereikbaarheid van de genoemde wijken en dorpen worden omleidingsroutes ingesteld.

Fase 1, Tearnserdyk en rotonde Himpenserdyk/Ulbingaplantage
Dit wegvak is afgesloten op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april tussen 17.30 en 06.00 uur. Overdag wordt het wegvak weer opengesteld. Verkeer naar Goutum wordt omgeleid via de Drachtsterweg, Aldlansdyk en Overijsselselaan . Verkeer naar Wiarda en sportcomplex Wiarda wordt omgeleid via de Drachtststerweg, Hemriksein en parallelweg Drachtsterweg .

Fase 2, rotondes op- en afritten Drachtsterweg en het Hop
Dit wegvak is afgesloten op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april van 19.00 tot 06.00 uur. Overdag wordt het wegvak weer opengesteld. Verkeer naar Zuiderburen, Hempens en Teerns kan via de tijdelijk aangelegde bypass Drachtsterweg naar de Houn de wijk en dorpen bereiken (paarse route). Verkeer de wijk uit wordt vanaf de Foundering het fietspad langs het Hop opgeleid en kan via de oprit Drachtsterweg de wijk verlaten en via de rotonde Tijnjedijk de zuidelijke richting hervatten

Voor de hulpdiensten blijft de afrit Drachtsterweg vanuit de stad beschikbaar, zodat de dorpen en wijken tijdens de werkzaamheden altijd goed en snel bereikbaar zijn voor hulpdiensten.
Bereikbaarheid en omleiding fietsverkeer
Fietspad Himpenserfiadukt en Drachtsterweg Op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april van 19.00 tot 06.00 uur zijn het fietspad over het Himpenserfiadukt en het fietspad langs de Drachtsterweg (tussen het Folsingafiadukt en de Ulbingaplantage) afgesloten. Fietsverkeer van en naar Zuiderburen, Hempens en Teerns wordt omgeleid via de Ulbingaplantage, Himpenserdyk en Folsingadyk .

Geluidsoverlast
De werkzaamheden zullen deels in de nacht plaatsvinden, dit kan voor de direct omwonenden enige geluidsoverlast veroorzaken. Door de werkzaamheden nabij de woningen te starten en in de nachten zover mogelijk van de woningen af te werken proberen wij de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Vragen? Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op via 14058. Of stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Met vriendelijke groet,
Gemeente Leeuwarden

Het is FNS Awareness Maand!

FNS: Functionele Neurologische Stoornis

De hele maand april wordt extra aandacht gevraagd voor FNS en streven we naar meer bewustzijn en begrip. Over de hele wereld worden gebouwen verlicht in blauw en oranje, de internationale kleuren van FNS.
In Nederland worden verschillende boeiende webinars georganiseerd. Ook zijn er online meetings voor lotgenoten, speciaal ingericht voor FNS patiënten en hun dierbaren. Samen zorgen we voor meer bekendheid en begrip voor FNS.
Op 17 april staat er een webinar gepland, voor FNS patiënten, met als thema: Behandeling van FNS: er kan al zoveel.
En 13 april is een dag met maar liefst drie online webinars en verschillende meetings voor FNS-patiënten, partners en ouders.
Mis het niet en meld je nu aan via www.functioneleneurologischestoornis.nl