https://fynnfysio.nl/praktijkinfo/tarieven

Vergoeding fysiotherapie 2024

Of u fysiotherapie nodig heeft is niet altijd te voorzien. Mensen hebben persoonlijke redenen om zich wel of niet aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie. Soms kiest men ervoor om zich niet aanvullend te verzekeren en hiermee een bepaald risico te nemen. Dat kan positief of negatief uitpakken.

EEN AANTAL VOORBEELDEN
- Iemand die normaliter geen fysiotherapie nodig heeft, zich niet aanvullend verzekerd en nu toch forse rugklachten ontwikkelt of door ziekte of ongeval hulp nodig heeft bij revalidatie.
- Of andersom: iemand die zich niet aanvullend heeft verzekerd en (gelukkig)geen fysiotherapie nodig blijkt te hebben.
- Of: iemand die zich voor de zekerheid aanvullend verzekerd heeft en toch geen fysiotherapie nodig blijkt te hebben.
Kortom: de keus om u aanvullend te verzekeren voor fysiotherapie is persoonlijk en dat respecteren wij.

Bent u niet tevreden over de wijze hoe u momenteel verzekerd bent, of bent u toe aan iets nieuws? Of weet u dat u volgend jaar (waarschijnlijk) fysiotherapie nodig heeft terwijl u daar momenteel niet (goed genoeg) voor verzekerd bent?
Dan is dit het moment om u te oriënteren op uw zorgverzekering. Deze data zijn handig om in de gaten te houden:

DATA
31 december 2023: Laatste dag voor het overstappen, indien u niet zelf uw zorgverzekering van 2023 hebt opgezegd.

31 januari 2024: Laatste dag voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering 2024, als u uiterlijk 31 december 2023 uw oude hebt opgezegd.
De ingangsdatum van uw verzekering is dan alsnog 1 januari 2024.In sommige gevallen wordt fysiotherapie vergoed door uw basisverzekering.

VERGOEDING VOOR FYSIOTHERAPIE : EEN AANTAL REGELS
Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering voor kinderen/jongeren tot 18 jaar.
Tot 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen fysiotherapie sowieso vergoed. Voor de vergoeding van extra behandelingen is toestemming nodig van de zorgverzekeraar.
Tot 18 jaar wordt fysiotherapie voor aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen fysiotherapie staan volledig vergoed.
Tot 18 jaar gelden voor artrose aan knie of heup, urineverlies, etalagebenen en ziekenhuisopname dezelfde regels als voor volwassenen.

Vergoeding fysiotherapie vanuit de basisverzekering vanaf 18 jaar.
Als u een aandoening heeft die op de lijst chronische aandoeningen staat, wordt fysiotherapie vanaf de 21ste behandeling vergoed vanuit de basisverzekering.
Bij artrose aan knie of heup krijgt u maximaal 12 behandelingen in 12 maanden vergoed.
Bij COPD krijgt u, afhankelijk van de ziektelast en ziektestabiliteit (longaanvallen), tot maximaal 70 behandelingen per jaar vergoed.
Fysiotherapie bij ziekenhuisopname wordt vergoed.
Bij urineverlies krijgt u eenmalig 9 behandelingen bekkenfysiotherapie vergoed.
Bij etalagebenen krijgt u maximaal 37 behandelingen per jaar vergoed (indien fysiotherapeut is aangesloten bij het claudicatio netwerk).

Als fysiotherapie onder de basisverzekering valt (dus als u niet aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie), betaalt u vanaf 18 jaar eerst het eigen risico (als dat tenminste niet al besteed is aan andere zorg). Let op: als de behandeling doorloopt in een volgende kalenderjaar betaalt u opnieuw eerst het eigen risico.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar geldt geen eigen risico.

TARIEVEN 2024
Indien u niet (meer) verzekerd bent voor fysiotherapie ontvangt u van ons een particuliere nota.
De nieuwe tarieven van FYNN Fysio voor 2024 staan vermeld op deze website, bij praktijkinfo/ tarieven

Bronnen: defysiotherapeut.com en independer.nl
Fietsvalpreventiemiddag FYNN Fysio

10 januari: Fietsvalpreventiemiddag: Klaar voor de start: Doortrappen!

Een gratis bijeenkomst van een dagdeel waarbij je handige oefeningen leert en andere tips krijgt om te kunnen blijven fietsen tot je 100ste!
De bijeenkomst wordt georganiseerd door FYNN Fysio ism Doortrappen en Jan Terpstra Cycling World. Doe je mee?

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Je krijgt tips over het afstellen van je fiets en gebruik van hulpmiddelen zoals een helm of achteruitkijkspiegel.
Je krijgt fietsgym-oefeningen zodat je fit, vertrouwd en pijnvrij kunt blijven fietsen.

Meedoen is gratis.
Er is plek voor 12 tot 20 personen.
Tijdens de bijeenkomst staat er koffie, thee en wat lekkers klaar.
Datum: woensdag 10 januari 2024 Tijdstip: van 13:30 tot 16:00uur
Locatie: FYNN Fysio, FITZ, Wiardaplantage 1, Leeuwarden

Meld je aan via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 058-2801525 Je hebt tot zondag 1 januari om je aan te melden!
GLI FYNN Fysio 2024

GLI Nieuwe groep 2024

Op 1 november 2023 start onze eerste GLI groep. We kunnen niet wachten om te beginnen!

Graag starten we in 2024 onze volgende groep op. De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Zodra we voldoende aanmeldingen hebben zullen we de startdatum bepalen.

Wil jij ook meedoen? Meld je dan alvast aan!

De Gecombineerde Leefstijl Interventie is speciaal bedoeld voor mensen met overgewicht of obesitas die graag willen dat hun leefstijl verbetert.

Je komt in aanmerking voor de GLI als je:
Je een BMI hebt boven de 30.
Je een BMI tussen de 25 en 30 en een buikomvang van meer dan 88 cm hebt (vrouwen).
Je een BMI tussen de 25 en 30 en een buikomvang van meer 102 cm hebt (mannen).
Je een BMI hebt tussen de 25 en 30 en (een verhoogd risico op) diabetes, cardiovasculaire aandoeningen, artrose of slaapapneu.
Je gemotiveerd bent om je leefstijl voorgoed te veranderen.

Onze collega Sybo Offenga is fysiotherapeut en leefstijlcoach en zal je gedurende een periode van 2 jaar begeleiden in jou weg naar een duurzame gezonde leefstijl. Dit verloopt door middel van advies en begeleiding bij voeding, beweging, maar ook bij slaap, stress, ontspanning en positieve gezondheid.

Deelname is, mits je aan de criteria voldoet, gratis en gaat ook niet af van je eigen risico. Wij hopen dat ook jij deze stap naar een gezond lang leven zult zetten.

Jou huisarts kan zorgdragen voor een verwijzing voor het volgen van het COOL programma, dat gekoppeld is aan deze GLI. Kijk voor meer informatie op deze website bij het onderwerp 'specialisaties'. Aanmelden of vragen? Neem gerust contact met ons op. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 058-2801525

FYNN Fysio breidt uit in Bergum

Op donderdagmiddag is fysiotherapeut Jesse Wassenaar reeds aanwezig bij sportschool Happy Life 35 te Bergum. Vanaf 1 oktober zal onze aanwezigheid in Bergum worden uitgebreid. Fysiotherapeut Gerben Boonstra zal dan op de maandagochtend aanwezig zijn. Gerben en Jesse zijn naast fysiotherapeut, ook fanatieke sporters en zijn beide bekwaam in het uitvoeren van Dry Needling behandelingen. GRATIS INLOOPSPREEKUUR VOOR LEDEN OP DONDERDAG VAN 14.00-14.30

1 juni Dag van de Oefentherapeut

Vandaag vieren we de Dag van de Oefentherapeut. Dit doen we samen met onze 1.700 collega-oefentherapeuten die ook bij de beroepsvereniging van oefentherapeuten zijn aangesloten. We zijn dan ook trots op ons werk!

ONZE SPECIALISTATIES ZIJN:
Algemene oefentherapie
Psychosomatische oefentherapie
Slaapoefentherapie
Pilates

BEROEPSVERENIGING EN KWALITEIT
Misschien heb je er wel eens van gehoord: de beroepsvereniging van oefentherapeuten. Het was een bewuste keuze om onze praktijk hierbij aan te sluiten. De beroepsvereniging ontwikkelt én borgt namelijk de kwaliteit van ons beroep. Jij kunt dan ook vertrouwen op de best mogelijke kwaliteit van zorg.

BEL OF MAIL VOOR EEN AFSPRAAK
Heb jij hulp nodig? Bel of mail om een afspraak te maken! Op onze website lees je meer over onze behandelingen. Deel dit bericht gerust ook met mensen die mogelijk baat hebben bij een oefentherapiebehandeling.