15 mei DOORTRAPPEN: fietvalpreventiemiddag bij FYNN Fysio

Bent u 15 mei ook van de partij?

Doortrappen is een gratis bijeenkomst van een dagdeel waarbij je handige oefeningen leert en andere tips krijgt om te kunnen blijven fietsen tot je 100ste! De bijeenkomst wordt georganiseerd door fysiotherapeut en fietvalpreventietrainer Manoek Westra van FYNN Fysio ism Doortrappen.

WAT KUNT U VERWACHTEN?

U krijgt tips over het afstellen van uw fiets en gebruik van hulpmiddelen zoals een helm of achteruitkijkspiegel.
U krijgt fietsgym-oefeningen zodat u fit, vertrouwd en pijnvrij kunt blijven fietsen.

Meedoen is gratis. Er is plek voor 12 tot 20 personen.
Tijdens de bijeenkomst staat er koffie, thee en wat lekkers voor u klaar.

Datum: woensdag 15 mei 2024
Tijdstip: van 13.45 tot 16:00 uur Locatie: FITZ Gym, Wiardaplantage 1, Leeuwarden

Aanmelden:
Via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 058-2801525

Wegwerkzaamheden Zuiderburen, Hempens, Teerns, Wiarda en Goutum

Kopie brief van Gemeente Leeuwarden

Geachte heer/mevrouw,

Vanaf dinsdagavond 16 april tot en met vrijdagmorgen 19 april worden rotondes en wegen in de Tearnserdyk en het Hop opnieuw geasfalteerd. Om woningen en bedrijven in Goutum, Wiarda, Hempens, Teerns en Zuiderburen zo goed mogelijk bereikbaar te houden worden de werkzaamheden in de avonden en nachten uitgevoerd.

Bereikbaarheid en omleiding autoverkeer
Tijdens de werkzaamheden zijn de Tearnserdyk en het Hop afgesloten voor auto- en fietsverkeer. Voor de bereikbaarheid van de genoemde wijken en dorpen worden omleidingsroutes ingesteld.

Fase 1, Tearnserdyk en rotonde Himpenserdyk/Ulbingaplantage
Dit wegvak is afgesloten op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april tussen 17.30 en 06.00 uur. Overdag wordt het wegvak weer opengesteld. Verkeer naar Goutum wordt omgeleid via de Drachtsterweg, Aldlansdyk en Overijsselselaan . Verkeer naar Wiarda en sportcomplex Wiarda wordt omgeleid via de Drachtststerweg, Hemriksein en parallelweg Drachtsterweg .

Fase 2, rotondes op- en afritten Drachtsterweg en het Hop
Dit wegvak is afgesloten op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april van 19.00 tot 06.00 uur. Overdag wordt het wegvak weer opengesteld. Verkeer naar Zuiderburen, Hempens en Teerns kan via de tijdelijk aangelegde bypass Drachtsterweg naar de Houn de wijk en dorpen bereiken (paarse route). Verkeer de wijk uit wordt vanaf de Foundering het fietspad langs het Hop opgeleid en kan via de oprit Drachtsterweg de wijk verlaten en via de rotonde Tijnjedijk de zuidelijke richting hervatten

Voor de hulpdiensten blijft de afrit Drachtsterweg vanuit de stad beschikbaar, zodat de dorpen en wijken tijdens de werkzaamheden altijd goed en snel bereikbaar zijn voor hulpdiensten.
Bereikbaarheid en omleiding fietsverkeer
Fietspad Himpenserfiadukt en Drachtsterweg Op dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 april van 19.00 tot 06.00 uur zijn het fietspad over het Himpenserfiadukt en het fietspad langs de Drachtsterweg (tussen het Folsingafiadukt en de Ulbingaplantage) afgesloten. Fietsverkeer van en naar Zuiderburen, Hempens en Teerns wordt omgeleid via de Ulbingaplantage, Himpenserdyk en Folsingadyk .

Geluidsoverlast
De werkzaamheden zullen deels in de nacht plaatsvinden, dit kan voor de direct omwonenden enige geluidsoverlast veroorzaken. Door de werkzaamheden nabij de woningen te starten en in de nachten zover mogelijk van de woningen af te werken proberen wij de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken.

Vragen? Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op via 14058. Of stuur een email naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Met vriendelijke groet,
Gemeente Leeuwarden

Het is FNS Awareness Maand!

FNS: Functionele Neurologische Stoornis

De hele maand april wordt extra aandacht gevraagd voor FNS en streven we naar meer bewustzijn en begrip. Over de hele wereld worden gebouwen verlicht in blauw en oranje, de internationale kleuren van FNS.
In Nederland worden verschillende boeiende webinars georganiseerd. Ook zijn er online meetings voor lotgenoten, speciaal ingericht voor FNS patiënten en hun dierbaren. Samen zorgen we voor meer bekendheid en begrip voor FNS.
Op 17 april staat er een webinar gepland, voor FNS patiënten, met als thema: Behandeling van FNS: er kan al zoveel.
En 13 april is een dag met maar liefst drie online webinars en verschillende meetings voor FNS-patiënten, partners en ouders.
Mis het niet en meld je nu aan via www.functioneleneurologischestoornis.nl

Fijne paasdagen: 29 april gesloten.

Aanstaande maandag 29 april is FYNN Fysio gesloten

Voor het maken of wijzigen van uw afspraak kunt u ons mailen of de voicemail inspreken. 30 april pakken wij de draad weer op.

Wij wensen u fijne paasdagen toe.

Team FYNN Fysio

Aftrap Doortrappen seizoen 2024

De lente brengt niet alleen zonnestralen en bloeiende natuur, maar ook een nieuw Doortrappenseizoen! Op woensdag 27 maart trappen we in Fryslân het doortrappen seizoen af. Gemeente Leeuwarden, de Fietsersbond en bv SPORT organiseren op deze provinciale aftrapdag een mooie fietstocht voor inwoners van de gemeente Leeuwarden. Bent u erbij?
U fietst onder andere naar Zuiderburen, waar onder andere onze collega fysiotherapeut Manoek Westra van FYNN Fysio een activiteit zal organiseren. Heeft u zich al aangemeld?